LÖSEV Gençlik Kampı: Moral ve Dayanışma Dolu Bir Deneyim

LÖSEV Gençlik Kampı: Moral ve Dayanışma Dolu Bir Deneyim

LÖSEMİLİ Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenlediği gençlik kampıyla, kanser hastalığını yenmiş ya da tedavi sürecinde olan gençlere moral ve destek sağlıyor. Türkiye’nin dört bir yanından katılan gençler, bu kampta hem birbirleriyle tanışma fırsatı buluyor hem de eğlenceli etkinlikler aracılığıyla moral depoluyorlar.

Kamp etkinliklerine Ankara’dan katılan ve iki kez lösemiyi yenmeyi başaran Sefa Mehmet Kurt (18), “Burada benim gibi hastalığı atlatmış birçok arkadaşla tanıştım. Bu ilaçlardan ve tedavilerden çok daha iyi geliyor, bana moral oluyor” dedi.

Kanserle Mücadele ve Yeni Arkadaşlıklar

Sefa Mehmet Kurt, 2021 yılında 15 yaşındayken lösemi tanısı aldı. Tedavi sürecinin son döneminde hastalığı yeniden nüksetti ve ilik nakli ile tekrar kanseri atlattı. Yaşadıklarını şöyle anlattı: “2021 yılında lösemi tanısı aldım. O yıl içinde LÖSEV’e kaydım yapıldı. Ankara’da yaşıyorum ve tedavi sürecinde okula 2 yıl gidememiştim. Tanı aldıktan sonra 6 ay hastanede kaldım. Daha sonra evde tedavim devam etti. Hastalığım yeniden başladığında ilik nakli oldum ve tekrar kemoterapi tedavisi gördüm. Hayat dediğimiz süreç, bir yol ve bu yolda devam ediyoruz. Zaman zaman ayağımız takılıyor ve yere düşüyoruz. Bu süreçte kimse sizi beklemiyor ya da sizi ayağa kaldırmaya çalışmıyor. LÖSEV de bu süreçte bana destek oldu.”

Sefa, kampa katılarak birçok yeni arkadaş edindiğini ve bu durumun kendisine moral verdiğini belirtti. “Burada rüzgar gülü eğitimi, yüzme gibi birçok etkinliğimiz oldu” diye ekledi.

Duygusal Anılar ve Aile Desteği

Kurt, hastalığının arttığı dönemde yaşadığı duygusal anıları da paylaştı: “Annem o dönemde sürekli ne yemek istersem onu pişirmek istiyordu. En sonunda hastaneye gitmeye karar verdik. Kapıdan çıkarken annem ‘Akşama ne pişireyim?’ diye sordu. ‘Biber dolması’ dedim. Ancak bir daha eve dönemedim. Annem hastanedeyken tüm gün bizi aradı ve biber dolmasını yapıp, bizi beklemiş. İlk tanıdan sonra 6 ay hastanede kaldım. Annemi ise 2 ay sonra görebilmiştim. Bu nedenle, ‘biber dolması’ kelimesi, beni hep duygulandırır.”

Gençlerin Bir Araya Geldiği Ortam

Kampa Aydın’dan katılan Aleyna Bilge (21) de, 9 yaşında lösemi tanısı aldığını belirtti. “3’üncü sınıfa başlayacaktım ama okulum donduruldu. 2011-2013 yılları arasında tedavi sürecim oldu ve İzmir’e sevk edildim. 2 yıl tedavi oldum. Hastanede annem yanımda, babam ise kapıda bekliyordu. O sırada hastanedeki arkadaşlar sayesinde LÖSEV ile tanıştık. Yılbaşı dileklerimizi soruyorlardı. Paten istedim ve o patenle kaydım.”

LÖSEV’in hastanede hediyeleri ve ev etkinlikleriyle hep moral bulduğunu anlatan Bilge, “Kamp süreci çok eğlenceli geçiyor. 81 ilden ayrı ayrı kişilerle tanışıyoruz. Artık her yerde bir evimiz var gibi hissediyoruz. Etkinliklerimiz eğitici oluyor ve CV’mizi dolduruyoruz. Yüzme, seramik gibi birçok etkinliğimiz vardı” dedi.

İlk 5 Yılın Önemi

LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatörü Gamze Berçin Edirne, “LÖSEV’in Seferihisar’daki doğal yaşam çiftliğinde, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kanser hastalığını atlatmış gençlerle bir aradayız. Burada şu an 30 kişilik bir grup var. Bu grup ile pek çok eğitim ve etkinlik organize ettik. Özellikle gençlerin tedavilerinin ardından ilk 5 yıl çok önemli. Moral ve motivasyonlarının yüksek olması da kritik. Çünkü ilk 5 yıl içinde tekrar hastalığın başlama riski daha yüksek. Bu nedenle etkinliklerimizde gençlere ve çocuklarımıza birçok eğitim verip, morallerini yüksek tutmaya çalışıyoruz. Kamp sürecinde yüzme, seramik yapımı, antik kent gezisi, savunma sporları, yoga gibi farklı etkinlikler yer alıyor.” dedi.

administrator

Related Articles

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir